Aventura unui britanic care a vizitat 201 țări ale lumii (Video)

În vârstă de 33 de ani, din Liverpool, Hughes a folosit doar autobuze, taxiuri şi trenuri sau mersul pe jos pentru a acoperi peste 250.000 de kilometri în 1.426 de zile, totul cu un buget redus – echivalentul a doar 100 de dolari pe săptămână, scrie gandul.info.

Britanicul şi-a filmat călătoria, începută în ziua Anului Nou – 2009. În decembrie anul trecut, el a trecut graniţa Sudanului de Sud, cea mai nou creată naţiune, şi a sărbătorit încheierea călătoriei.

Hughes spune că a fost mai uşor să intre în ţări precum Coreea de Nord, Irak sau Afganistan, decât să ajungă în naţiuni îndepărtate precum Nauru, în Pacificul de Sud, Maldive sau Seychelles. În insulele din urmă, britanicul a încercat de 7 ori să ajungă, fiind în permanenţă în pericol să fie răpit de piraţii somalezi.

El a traversat mările şi oceanele făcând „autostopul” la vapoare şi a avut noroc în drum spre Republica Dominicană, unde a fost dus de un vas de croazieră care a acceptat să-l ia la bord.

În insula Capului Verde, a ajuns în 4 zile cu o barcă defectă, din Senegal. A stat în închisoare o săptămână în Congo, pentru că a fost acuzat că e spion, a fost arestat pentru că a încercat să intre pe furiş în Rusia şi a fost salvat de fundamentaliştii islamici din Filipine de un transexual pe nume Jenn.

Alte aventuri ale tânărului au cuprins dansul cu băştinaşii din Papua Noua Guinee, împrietenirea cu urangutanii din Borneo, călătoria prin pustietăţile din Kenya cu un camion cu 18 roţi sau întâlnirea cu premierul din Tuvalu.