Au vrut să reproducă “Project X”, dar au distrus întreaga casă. “Nu am crezut că se va întâmpla aşa ceva”

Petrecerea pe care o adolescentă din Billericay, Essex, a organizat-o prin intermediul reţelei de socializare Facebook i-a produs familiei ei o pagubă de 30.000 de lire, după ce sute de tineri au participat la eveniment, scrie The Independent.

Chiar dacă invitaţii au făcut găuri în tavan, au aruncat un pian pe fereastră şi au scos uşile din balamale, tânăra gazdă a declarat că totul “a meritat”.

Pentru acest eveniment – denumit “Project X of Essex” – , Sarah Hine, în vârstă de doar 14 ani, s-a inspirat din popularul film “Project X”, în care mai mulţi tineri dau o petrecere ce, la un moment dat, le scapă de sub control.

Esher, mama adolescentei, a declarat că nu s-a aşteptat ca totul să ia o astfel de turnură: “Sunt uimită. De ce ar face asta? (…) Se presupunea că nu vor bea, însă poliţia mi-a spus că au confiscate cantităţi incredibile de alcool de la ei”.

Nu am crezut că se va întâmpla aşa ceva”, a adăugat femeia în vârstă de 56 de ani, precizânt totodată că asiguratorul cu care a încheiat poliţa pentru casă refuză să plătească daunele.

Potrivit sursei citate, în numai două ore, cei aproximativ 800 de invitaţi au distrus mobila din întreaga casă şi au scris pe pereţi diverse mesaje cu caracter obscen.

Poliţia a sosit la faţa locului după ce vecinii au dat mai multe telefoane.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al şcolii la care Sarah învaţă a arătat că aflase de petrecerea pe care fata a organizat-o şi chiar a avertizat-o pe mama acesteia în legătură cu eventualele incidente.

“Am fost conşienţi că petrecerea a fost promovată pe Facebook şi le-am sfătuit pe mamă şi pe fiică în legătură cu pagubele ce pot să apară. (…) Sperăm ca elevii noştri să înveţe o lecţie din acest incident”, a precizat purtătorul de cuvânt al Anglo European School.