Astăzi este marcată Ziua Internaţională a Săruturilor

Dacă încă nu aţi făcut-o, atunci trebuie neapărat să sărutaţi cât mai curând persoana iubită pentru că astăzi este Ziua Internaţională a Săruturilor. Sărbătoarea a apărut în Marea Britanie şi vine să amintească oamenilor despre semnele de afecţiune pe care trebuie să le transmită unii altora.

Un simplu pupic implică doi muşchi faciali, pe când un sărut pasional impune folosirea a 34 de muşchi. Acest lucru contribuie la menţinerea unui ten tânăr şi previne, astfel, apariţia ridurilor. În timpul unui sărut, care durează un minut, se pot arde până la 25 de calorii.

Schimbările fiziologice, ce se produc în organism în timpul sărutului, reglează tensiunea arterială şi reduc nivelul colesterolului. Totodată, sărutul previne cariile şi poate chiar să alunge durerile de cap. Peste 4.000 de bacterii sunt schimbate în timpul unui sărut intens. Acestea activează sistemul de apărare al organismului şi astfel întăresc sistemul imunitar. În medie, o persoană îşi petrece cam 336 de ore din viaţă sărutându-se.

      Articole recomandate