Află care sunt alimentele benefice organismului uman

Toată lumea ştie că fructele şi legumele sunt benefice pentru organismul nostru. Dar se dovedeşte că unele dintre produse reflectă părţi ale corpului şi le furnizează substanţe nutritive. Coincidenta? Deşi aceste 10 produse sunt utile pentru întregul corp, această listă de coincidenţe vă va aminti de ce este nevoie pentru a rezolva probleme specifice, scrie oracoolblog.wordpress.com

Morcovi  și ochii

Dacă tăiem morcovii este uşor să vedem că această legumă seamănă cu ochiul. Se pare că morcovii sunt utili pentru sănătatea ochilor. Au multe vitamine şi antioxidanţi, cum ar fi beta-carotenul, care reduce riscul degenerării maculei (depresiunea retinei la polul posterior al globului ocular), care este cauza pierderii vederii la persoanele în vârstă.

Nuca și creierul

Dulcea şi încreţita nucă seamănă izbitor cu un alt organ din corpul uman: creierul. Asemănarea nu este surprinzătoare. Nuca este numita “aliment pentru creier”. Are un conţinut foarte ridicat de acizi graşi omega-3, care ajută la menţinerea funcţiei creierului.

Ţelina şi oasele

Tulpinile lungi de ţelina arata ca oasele, şi sunt, de asemenea, folositoare pentru ele. Ţelina este o sursă de siliciu, care face parte din structura moleculară a oaselor. O altă coincidenţă amuzantă: oasele, precum ţelina, conţin 23% sodiu.

Avocado şi uterul

Forma fructului de avocado seamănă cu uterul. Avocado susţine sănătatea reproducerii. El este o sursă bună de acid folic, care reduce riscul displaziei de col uterin (condiţie precanceroasă).

Crustacee şi testiculele

Se pare că scoicile care seamănă cu testiculele, sunt foarte utile pentru organele sexuale masculine. Studiile efectuate în Ţările de Jos au constatat că suplimentarea dietei cu acid folic şi zinc conţinute de crustacee în număr mare, poate avea un impact semnificativ asupra îmbunătăţirii calităţii spermei la bărbaţi.

Grapefruit şi sînii

Similitudinea între citricele rotunde şi sâni poate fi mai mult decât o coincidenţă. Grapefruitul conţine o substanţă numită limonoid, care împiedică dezvoltarea cancerului de sân.

Roșia şi inima

Dacă tăiaţi o rosie, puteţi vedea că ea are mai multe camere, care seamănă cu structura inimii. Studiile au arătat că licopenul conţinut în tomate reduce riscul de boli cardiovasculare la bărbaţi şi femei. Şi, daca rosiile se amestecă  cu putin ulei de măsline sau grăsimi, cum ar fi avocado, se poate creşte de aproape zece ori cantitatea de licopen absorbită de organism.

Vinul roșu şi sîngele

Vinul roşu, bogat în antioxidanţi şi polifenoli, seamănă cu sângele. Când il veţi bea, vă veţi umple de substanţe sănătoase, care luptă cu substanţele distructive  din sânge, cum ar fi colesterolul, care poate provoca boli de inimă. Vinul roşu conţine de asemenea, substanţe care subţiază sângele, limitând astfel numărul cheagurilor, care sunt asociate cu boli cardiovasculare şi accidente vasculare cerebrale.

Ghimbir şi stomacul

Rădăcina de ghimbir aminteşte de organele digestive. Şi se ştie de mult timp că ghimbirul ajută la răul de mare şi la simptomele cauzate de mirosri şi gust acru. Cercetătorii din Danemarca au descoperit că rădăcina acestei plante sub formă de praf suprimă greaţă şi vărsăturile, chiar şi în cazurile în care acestea sunt foarte distincte, şi necesită spitalizare. Este recomandat gravidelor.

 

Cartoful şi pancreasul

Alungitul cartof dulce este foarte asemănător cu pancreasul şi contribuie de asemenea la funcţionarea sănătoasa a acestuia. Cartoful conţine mult beta-caroten, care este un antioxidant puternic ce protejează toate ţesuturile corpului, inclusiv pancreasul de afecţiuni asociate cu cancerul pancreatic sau cu îmbătrânirea.