Actorul Garard Depardieu a primit noul paşaport rusesc de la Putin

hi-depardieu-cp-03660169Vladimir Putin i-a acordat joi cetăţenia rusă actorului francez Gérard Depardieu, care a decis să plece din Franţa în semn de protest faţă de creşterea impozitelor pentru cetăţenii bogaţ.

Depardieu, care îşi exprimase dorinţa de a renunţa la paşaportul francez în urma deciziei guvernului ţării sale de a impune un impozit de 75 % asupra averilor de peste un milion de euro, a ajuns la Moscova, sâmbătă seara, pentru a-i fi înmânat noul paşaport, notează mass-media ruse.

Actorul, în vârstă de 64 de ani, anunţase în urmă cu câteva săptămâni că îşi mută reşedinţa fiscală în localitatea belgiană Néchin, la câţiva kilometri de frontiera franceză.

O decizie care a fost calificată drept “lamentabilă” de premierul francez, Jean-Marc Ayrault, fapt care l-a indignat pe Depardieu, care a reacţionat imediat declarând că renunţă la cetăţenia franceză.

Depardieu a dat asigurări că nu îşi reconsideră decizia nici după ce Curtea Constituţională franceză a respins măsura anunţată de socialistul Francois Hollande în timpul campaniei sale electorale pentru alegerile prezidenţiale.