Centrul Chisinaului se transforma in zona pietonala in weekend

Circulaţia maşinilor va fi interzisă pe bulevardul Ştefan cel Mare, în perimetrul străzilor Puşkin şi Vasile Alecsandri. 

Vor fi libere şi străzile Eminescu, şi Vlaicu Pârcălab, tronsoanele cuprinse între străzile 31 august şi Mitropolit Varlaam. Transportul public de pe aceste artere va fi redirecţionat pe străzile adiacente. Autorităţile oraşului aplică astfel un experiment privind amenajarea zonelor strict pietonale.

In mare parte, oamenii se bucura ca vor avea parte de un spatiu lipsit de transport si galagia din trafic, doar ca nu sunt siguri ca strazile pietonale vor fi amenajate ca la carte.

Ideea unui centru pietonal este acum cu titlu de experiment pentru cei de la primarie, iar dispozitia a fost semnata astazi de viceprimarul Nistor Grozavu

Totusi, autoritatile spun ca pentru ziua de maine pregatesc niste activitati culturale. Care vor fi acestia ramane o taina.
Daca experimentul va fi unul reusit, primaria are de gand sa investeasca in amenajarea strazilor pietonale. Anterior, autoritatile isi doreau ca strada Varlaam sa fie una pietonala, insa ulterior s-a renuntat la idee intrucat fractiunea liberal-democrata din consiliul municipal nu a fost de acord.