10 istorioare care te vor motiva să nu renunți niciodată

Cu siguranță mulți dintre voi și-au propus să realizeze anumite scopuri în viață. Însă din lipsă de curaj, inspirație, sau resurse financiare, de cele mai multe ori au renunțat.

Problema omului contemporan este lipsa motivației. Puțini dintre voi știu că, chiar și cei mai celebri oameni din istorie au avut de înfruntat un șir de obstacole de ordin moral, social și chiar financiar.

Cu toții suntem de la început oameni obișnuiți din carne și oase, iar geniul dinăuntrul nostru îl descoperim noi înșine, prin muncă și insistență. Da, cheia succesului este insistența!

“Încearcă să fii un om de valoare și nu neapărat un om de succes”, Albert Einstein.

Vezi mai jos 10 istorioare, despre calea unor oameni celebri spre succes care tind să te motiveze:

Charles Darwin 1809 – 1882

1A renunţat la cariera în medicină iar tatăl său i-a spus: “Nu-ţi pasă de nimic, doar prinzi câini şi şobolani.” În biografia lui a spus: “Am fost considerat de tatăl meu şi de toţi profesorii că un băiat foarte obişnuit, chiar mai jos decât standardul mediu de inteligenţă.” Ăsta fost Charles Darwin, cu siguranţă a evoluat.

 

 Ludwig van Beethoven 1770 – 1827

2Profesorii lui Beethoven l-au considerat fără nici o şansă. Fiind surd, a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale. Iar numele îi este cunoscut în întreaga lume.

 

 

 

Marilyn Monroe 1926 – 1962

3 Era prin 1944 când Norma Jean a ascultat cuvinte ca “Mai bine învăţai de secretară sau ţi-ai găsi un soţ”, cuvinte adresate de Emmeline Snively (directoarea agenţie de moddeling). Ulterior Norma Jean a devenit Marilyn Monroe.

 

 

VanGogh 1853 – 1890

4În timpul vieţii, Van Gogh a vândut un tablou şi acesta în familie. Nu avea pic de talent şi ştia asta. A continuat să picteze pentru că asta-l făcea fericit. A finalizat peste 800 de tablouri şi da, este unul dintre cei mai cunoscuţi pictori din istorie care dealtfel a insistat și a fost remunerat îndeslușit.

 

Winston Churchill 1874 – 1965

5Winston Churchill, a rămas repetent în clasa a 6-a şi a fost înfrînt de fiecare dată când a candidat. La 62 de ani a devenit Prim ministru. Scria mai târziu: “Never give in, never give in, never, never, never, never – in nothing, great or small, large or petty – never give in except to convictions of honor and good sense. Never, Never, Never, Never give up.”. Chiar și acum după zeci de ani de la moartea sa, este considerat unul dintre cei mai influenți lideri.

 

Sigmund Freud 1856 – 1939

JO-D-111014-FreudCând şi-a prezentat ideile pentru prima oară, Sigmund Freud a fost huiduit. Nu s-a oprit din scris. A insistat și nu a dat-o în bară!

 

 

 

Albert Einstein 1879 – 1955

[pictures.4ever.eu] albert einstein 151978Einstein, nu a vorbit până la 4 ani, nu a citit pînă la 7, descris ca “încet la minte, nesociabil şi pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti” a fost exmatriculat pierzând admiterea la Poli. Totuşi, a învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă și ceva matematică.

 

Charlie Chaplin 1889 – 1977

City-Lights-charlie-chaplin-14440701-1600-1213Pantomima lui Charlie Chaplin a fost iniţial refuzată de studiourile din Hollywood. Atunci a fost considerată un nonsens.

 

 

 

Michael Jordan 1963

michael-jordanFiind dat afară din echipa de basket a liceului, Michael Jordan spunea ulterior: “Am eşuat de nenumarate ori în viaţă. De aceea am reuşit.” Da, cu siguranță ceea ce nu ne omoară, ne face mai puternici.

 

 

Elvis Presley 1935 – 1977

the-king-elvis-presleyReplica primită de Elvis Presley în 1954 după un concert: “Nu vei ajunge nicăieri fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane”. Ulterior a fost concediat.